Äganderätt

KÖPA NYPRODUCERAD ÄGANDERÄTT

Enklaste vägen är att gå genom Categi, vi säljer prisvärda villor och radhus med genomtänkt planlösning och inredning. Ett hållbart och energisnålt boende med bra läge, nära kommunikation och service
Köpa bostadsrätt. Categi utvecklar och säljer nyproducerade bostadsrätter.

Vad är en äganderätt?

Äganderätt innerbär att du äger din fastighet och marken som fastigheten är byggd på. När vi på Categi säljer radhus eller villa med äganderätt gör vi det oftast med att du tecknar ett avtal för tomten och ett avtal för entreprenaden. Är huset inflyttningsklart när du köper sker kontraktsskrivning och överlåtelse av fastigheten. Alla våra försäljningar sker via fastighetsmäklare som guidar dig med trygg hand genom hela processen. 

Vi bygger mer än bara bostäder

Vi bygger hem och platser
Byggda för att människor ska bo där

Att bo i äganderätt

Du bestämmer själv över din bostad och har också fullt ansvar för den. 

Köpa nyckelfärdigt med entreprenadkontrakt

  • Intresseanmälan

Om du hittar något av våra bostadsprojekt som du tycker är intressant är du välkommen att göra en intresseanmälan. Att lämna ett intresse är helt utan köpkrav men ger dig löpande information om projektet.
  • Lånelöfte 

Har du väl bestämt dig att gå vidare med köp och ska låna till din nya bostad ansöker du om lånelöfte i din bank. 
  • Köpekontrakt för tomten

Köpekontrakt upprättas av anlitad fastighetsmäklare. Köpekontraktet innehåller ett villkor att du skall tacka ett entreprenadkontrakt gällande husbyggnation. 
  • Entreprenadkontrakt

Oftast tecknas entreprenadkontraktet samtidigt som köpekontraktet för tomten och innehåller bl.a byggbeskrivning, leveransbeskrivning och lyftplan. Avtalet tecknas efter ABS 18, Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader.
  • Byggstart & Tillval

I samband med byggstart går vi tillsammans genom vårat inredningskoncept där du ges möjlighet att göra tillval. Våra bostäder håller från start hög standard med fin design men du som vill ges möjlighet att anpassa ditt hem efter dina behov. 
  • Byggtid

Hur lång tid det tar att bygga varierar från projekt till projekt men generellt brukar vi räkna med 6-8 månader för en villa och något kortare för ett radhus. 
  • Besiktning

2-4 veckor före tillträdet av din bostad sker en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Besiktningens syfte är att kontrollera att bostaden är kontraktsenligt utförd och i enlighet med gällande normer och bestämmelser. Om några anmärkningar skulle upptäckas, protokollförs dessa för att åtgärdas.
  • Tillträde med funktions genomgång

När ditt hem är färdigt är det dags för inflyttning. På tillträdesdagen träffar du vår serviceorganisation som tillsammans med dig går igenom alla funktioner i din nya bostad och överlämnar nycklar till din nya bostad. Alla dokument om bostaden får du samlat i en digital bopärm.

Prisvärda hus

Att köpa en nyproducerad bostad är en något längre process mot att köpa en befintlig bostad men är defensivt värt att vänta på. Du blir den förste att vrida om nyckeln och uppleva känslan av att allt är nytt. 
Välkommen hem!

TRYGGHET & GARANTIER

För att du ska känna dig trygg vid såväl köpet som en lång tid framöver ingår entreprenadgaranti. 

Entreprenadgaranti

När du tecknar entreprenadkontrakt ingår en femårig entreprenadgaranti, räknad från godkänd slutbesiktning med en efterföljande femårig ansvarsperiod för dolda fel.